Nieuw hek: graafwerkzaamheden

UPDATED – De komende week zijn er graafwerkzaamheden op het terrein en zal er een nieuw hek geplaatst worden. De werkzaamheden starten morgen.

Update, zie onderaan deze pagina.

Vanwege de werkzaamheden in de straat, de herinrichting van de Grote Berg, was een deel van het hek verwijderd tussen ons en onze buren. Daarover kon je in het artikel “Herinrichting Grote Berg: toegang tot parkeerterrein” meer lezen.

In dit artikel vertellen we je meer over de werkzaamheden en wat er gaat gebeuren. Helaas zijn wij als Dagelijks Bestuur, ondanks herhaaldelijk vragen, pas vandaag geïnformeerd dat ze morgen willen gaan beginnen.

Nieuw hek

Als voorwaarde voor onze medewerking hebben we met de uitvoerder van de werkzaamheden in de straat, de Den Ouden Groep, afgesproken dat we tegen een zwaar gereduceerde prijs een nieuw hek zouden krijgen.

Dat wil zeggen dat niet alleen het ‘gat in het hek’ weer dichtgemaakt zou worden, maar juist dat de gehele samenstelling van hekken en betonnen schutting vervangen zal worden door een geheel nieuw hek.

Beplanting met klimop

Zoals eerder gemeld in het artikel “Bestuursvergadering: besproken punten en besluiten” zijn we er op gebrand om het nieuwe hek er hetzelfde uit te laten zien als de hekken naar onze achterburen: een hek waartegen klimop groeit.

Grond afgraven en bestrating aanpassen

We hebben onze vaste tuinman Welling Tuinen om advies gevraagd. Voor het goed laten groeien van de hedera klimop is het belangrijk dat ze goede grond hebben. Daarvoor moet er over de gehele lengte 80cm breed en 80cm diep grond afgegraven worden om te worden vervangen door zogenaamd boomzand.

Welling Tuinen kan deze werkzaamheden niet doen, maar wel de beplanting van de klimop verzorgen. We hebben Den Ouden Groep gevraagd om een offerte, aangezien ze ’toch al’ met graafmachines en stratenmakers in de straat bezig zijn. Helaas hebben we geen andere partijen bereid kunnen vinden om een offerte te maken. Het Dagelijks Bestuur ziet dit als een investering die een afschrijving heeft op de verdere levensduur van ons gebouw.

Graven: donderdag 16 en vrijdag 17 december

De werkzaamheden van Den Ouden Groep starten op donderdag 16 december om 07:00u. met het verwijderen van alle hekdelen en het afgraven van de grond.

Daarna zal er nieuw boomzand gestort worden en de bestrating door stratenmakers aangeheeld worden.

De afgraving zal gebeuren met een kleine graafmachine en de verplaatsing van de grond naar een container in de straat zal gebeuren met een kleine shovel. Dit omdat er geen grote graafmachine of vrachtwagen onder de onderdoorgang het terrein op kan komen. Dit is een van de redenen voor deze kostbare werkzaamheden.

Vanwege deze werkzaamheden zal dan ook de poort in de onderdoorgang naar ons terrein de hele dag open blijven staan.

Hier zal vrijdag 17 december mee verder worden gegaan. Als het vrijdag om 15:45u. niet klaar is, dan kan het zijn dat er maandag 20 december ook nog werkzaamheden zijn.

Hek plaatsen: dinsdag 21 december

Het nieuwe hek zal geplaatst worden door H&R Hekwerken als het boomzand is verdicht en de bestrating van het parkeerterrein klaar is. De palen voor het nieuwe hek zullen worden ‘geslagen’; er hoeven dus geen gaten gegraven te worden.

Met het nieuwe hek zal ook meteen de opening naar de tuin van Hotel the Match gedicht gaan worden.

Nieuwe klimop

In het voorjaar zullen we de opdracht bij Welling Tuinen neerleggen om het nieuwe hek te beplanten met hedera klimop. Bovendien zal de onderzijde van het hek bespannen worden met kokosmatten om te zorgen dat de klimop goed kan groeien.

Fietsen

2021-12-15, Nieuw hek graafwerkzaamheden fietsen - deBergen5.nlDe fietsen hoeven niet verplaatst te worden, de werkmensen zullen ze aan de kant zetten / verschuiven. Vooralsnog is er voldoende ruimte om erbij te kunnen vanaf het andere parkeerterrein.

 

 

Oproep: Moet ik mijn auto verplaatsen?

2021-12-15, Nieuw hek graafwerkzaamheden bord - deBergen5.nlEen oproep aan alle bewoners die hun parkeerplaats hebben bij het nieuw te plaatsen hek roepen wij op om op 16 & 17, 20 & 21 december hun auto elders te parkeren. Dit zodat de graafmachines er makkelijker bij kunnen.

 

 

Overlast

We kunnen niet voorkomen dat er de komende dagen / week overlast zal zijn. Niet alleen doordat er ’s morgens vroeg begonnen zal worden met de werkzaamheden die lawaai maken. Maar ook omdat gedurende de dagen dat ze aan het werk zijn de poort open zal staan en er veel extra verkeer door de onderdoorgang zal zijn van graafmachines en shovels We vragen u hiervoor geduld te hebben.

UPDATE
vrijdag 17 december 2021 – maandag ook werkzaamheden

Onverwachts voor iedereen waren de stratenmakers vandaag, vrijdag 17 december, niet aan het werk bij ons op het terrein. Ze hadden voor vrijdag en zaterdag elders een opdracht die uitgevoerd moest worden.

Donderdag is de bestrating aan de kant gelegd en de oude schutting en hekdelen zijn verwijderd. Daarna is de grond afgegraven en vervangen door boomzand. Bij de gemetselde schuttingmuur moet nog een hek-paal worden verwijderd en de grond vervangen.

Maandag zullen de stratenmakers komen om de bestrating weer aan te helen. Dinsdag zullen de palen geslagen worden en zal het nieuwe hek gemonteerd worden.

 

op tijd geïnformeerd worden én blijven?

Deze artikelen binnen 24 uur in je mailbox ontvangen?
Geef links van dit artikel je mailadres door in het formulier en wij zorgen voor de rest. 🙂

Voor alle up to date afspraken en gebeurtenissen en planningen, zie ook de agenda van de VvE de Bergen V(disclaimer: we doen ons best om deze agenda zoveel mogelijk actueel te laten zijn)