intercom werkt niet

UPDATED – Gisteren kwamen er klachten binnen, na wat controles weten we het zeker: de intercom installatie werkt niet goed.

Voor updates, zie onderaan deze pagina.

Intercom: alleen bel

Op dit moment werkt bij een aantal appartementen, en waarschijnlijk alle appartementen, alleen de belfunctie van de intercom. Dat wil zeggen dat mensen (bezoekers, bezorgers, etc.) beneden in de onderdoorgang kunnen aanbellen en dat je dat in je appartement de bel overgaat.

Geen beeld en geen geluid

Helaas heb je dan geen beeld en geen geluid. De bezoeker of bezorger kan je beneden niet horen. Je zult naar beneden moeten gaan om de bezoeker/bezorger te spreken. We zijn er niet zeker van of de bediening van de poort en voordeur (om die open te doen) wel werkt.

Oorzaak?

We weten het (nog) niet zeker, maar vermoeden dat de oorzaak is dat een van de eigenaren of huurders de intercom in zijn of haar appartement heeft losgekoppeld. We hebben in het verleden eerder zulke problemen gehad waarbij de intercom van de muur was gehaald en niet goed, opnieuw, was aangesloten.

Servicemonteur onderweg

We hebben vanmorgen vroeg al contact gezocht met Keetels, ons service bedrijf, om deze problemen op te komen lossen. Op dit moment weten we nog niet wanneer die komt of wanneer de problemen opgelost zijn.

Volg deze pagina; updates over de reparatie etc. zullen zo snel mogelijk onderaan verschijnen.

 


UPDATE
dinsdag 2 november 2021: alles werkt weer?

En even plotseling als het niet-functioneren begon, bleek alles weer over te zijn. Na uittesten bij verschillende bewoners blijkt dat in ieder geval op twee verticale strengen de intercom weer volledig naar behoren werkt.

We hebben geen idee wat de oorzaak nu was of hoe het nu komt dat alles weer gewoon werkt.

Uiteraard hebben we de monteur weer afgebeld om verdere kosten te voorkomen.