Met deze pagina proberen we antwoorden te geven op de meest voorkomende vragen van huurders en eigenaars van het appartementencomplex. Maar… het is werk in uitvoering! We zijn bezig om alle onderwerpen hieronder van antwoorden te voorzien.

Heb je een vraag en staat hieronder geen antwoord? Neem contact op en we gaan proberen je zo snel mogelijk te helpen!

 

Afval
Waar kan ik mijn oud papier kwijt?
In de blauwe container op het parkeerterrein. Deze container is alleen voor oud papier, niet voor ‘gewoon’ afval; voor gewoon afval zijn er speciale ondergrondse containers op de Grote Berg.
Waar kan ik mijn gewone afval kwijt?
In de ondergrondse vuilcontainers op de Grote Berg, onder andere op de hoek met de Deken van Somerenstraat, naast de bushalte. Om deze vuilcontainers te openen is een stadspas nodig (zie volgende vraag).
Waar kan ik een stadpas krijgen?
Een speciale stadspas van de gemeente Eindhoven is verkrijg bij de gemeente. Met deze stadspas is onder andere de ondergrondse vuilcontainer te openen. Meer informatie (ook als je tijdelijk in Eindhoven woont) is te vinden op deze website: https://www.eindhoven.nl/stad-en-wonen/wonen/stadspas.
Wat kan ik doen met mijn grof vuil/groot afval?
Heb je zogenaamd ‘groot afval’ of ‘grofvuil’ dat niet in de ondergrondse vuilcontainer past? Het is niet toegestaan om dat op straat te zetten of ergens op het (parkeer-)terrein van de Bergen V.

Grofvuil moet je zelf naar de milieustraat (stort) brengen. Meer informatie is te vinden op deze website: https://www.cure-afvalbeheer.nl/milieustraat.

Kan ik mijn afval op het balkon of op de galerij neerzetten?
Het is niet toegestaan om afval of vuilniszakken op je eigen balkon te bewaren of op de galerij (bij de voordeur) neer te zetten. Met andere woorden: afval of vuilnis(-zakken) mogen alleen in de eigen woning bewaard worden of direct afgevoerd naar de ondergrondse vuilcontainer op de Grote Berg, dan wel de milieustraat.

We hebben in het Huishoudelijk Reglement [link] vastgelegd dat dat niet mag én dat er bij overtreding boetes tot €450 per vaststelling mogen worden opgelegd. Voorkom gedoe en voor je huisvuil en afval meteen af.

Overlast geluid e.d.
Waar moet ik rekening mee houden als ik ga boren, breken of andere werkzaamheden met overlast doe?
Wanneer mag ik luide werkzaamheden doen?
Moet ik werkzaamheden ergens melden?
Waar mag ik roken?
Huisdieren
Mag ik huisdieren houden?
Het is toegestaan om huisdieren (honden, katten, etc.) te houden, mits zij geen overlast voor andere bewoners veroorzaken. Er zal per definitie stilzwijgend toestemming voor worden gegeven. Deze (stilzwijgende) toestemming kan door het dagelijks bestuur worden ingetrokken wanneer andere bewoners, naar de mening van het dagelijks bestuur, overlast ervaren van de gehouden huisdieren.

Wanneer je als bewoner een hond hebt, of wanneer je een hond op bezoek hebt, verzoeken wij je zeer vriendelijk om de hond niet op het parkeerterrein uit te laten (ook niet als je de hondenuitwerpselen daarna opruimt).

Balkons, galerijen en berging
Mag ik een zonnescherm op mijn balkon (laten) plaatsen?
Mag ik afval op mijn balkon zetten?
Mag ik wasgoed op mijn balkon drogen?
Mag ik dingen van mijn balkon afgooien?
Apparaten in appartementen
Mag ik een wasmachine in mijn appartement hebben?
Mag ik een wasdroger in mijn appartement hebben?
Mag ik een afzuigkap in mijn appartement hebben?
Fietsen
Waar kan ik mijn fiets stallen?
Waar kan mijn bezoek hun fiets stallen?
Kan ik mijn fiets voor langere rijd in de fietsenstalling zetten?
Bezoekers
Moet ik ergens op letten als ik bezoek binnenlaat?
Waar kan mijn bezoek hun fiets stallen?
Onderhoud en schoonmaak
Worden de gemeenschappelijke ruimten schoongemaakt?
Moet ik mijn eigen ramen wassen?
Hoe wordt het onderhoud aan het gebouw geregeld?
Moet ik mijn eigen deuren en kozijnen verven?
Parkeren
Mag ik mijn auto op het terrein parkeren?
Waar kan ik mijn auto op het terrein parkeren?
Hoe kan ik de poort openen?

Kan ik een extra parkeerplaats krijgen?
Commerciële ruimten
Kan ik de naam van mijn bedrijf op het bellentableau krijgen?
Is er gemeenschappelijk iets geregeld als mijn schade aan mijn raam heb?
Verhuur of verkoop appartement
Ik ben hier net komen wonen, kan ik mijn naam van op het bellentableau krijgen?
Ik wil mijn appartement verhuren, mag dat?
Waar moet ik voor zorgen als ik mijn appartement verhuur?
Ik wil mijn appartement verkopen, wat moet ik doen?
Ik wil een bord met 'Te Koop' neerhangen, mag dat?
Verzekeringen
Hoe is het gebouw verzekerd?
Is er een gemeenschappelijk glasverzekering?
Is er een gemeenschappelijk opstalverzekering?
Is er een gemeenschappelijk inboedelverzekering?
Andere vragen en contact
Mijn vraag staat niet op deze pagina, waar kan ik die dan stellen?
Wat kan het dagelijks bestuur voor mij regelen?
Waar kan ik contact krijgen met het dagelijks bestuur?