Verbouwing 42D: overlast van geluid

Wederom zal een van de appartementen in ons gebouw grondig verbouwd gaan worden. Dat kan overlast veroorzaken; daarom vooraf deze mededeling.

De nieuwe eigenaar van appartement 42D (eerder etage, bij het trappenhuis) gaat volgende week zijn appartement verbouwen. Zoals in ons huishoudelijk reglement vermeld zal de eigenaar iedereen op de hoogte brengen door een brief op het prikbord.

Grote verbouwing

Aangezien ook dit appartement nog nooit een grote update heeft gehad, zal er flink verbouwd gaan worden. Naast het plaatsen van een nieuwe keuken en badkamer zullen er nieuwe vloeren worden gelegd. Al met al een grote verbouwing met (dus) ook veel breekwerk.

Wanneer is er overlast?

Het slopen zal beginnen op maandag 25 januari tot en met vrijdag 28 januari.

Aangezien velen van ons in het gebouw nu (digitaal) thuiswerken kunnen deze werkzaamheden belemmerend zijn. We hebben de nieuwe eigenaar dan ook gevraagd of er wat meer nauwkeurige tijden zijn aan te geven wanneer de werkzaamheden plaats zullen vinden. Hij gaat ons hiervan op de hoogte brengen middels (extra) brieven op het prikbord.

Daarna zal er gestart worden met het opbouwwerk wat waarschijnlijk veel overlast zal geven met het boren in de muren.

Zoals in ons reglement staat zullen de werkzaamheden “uitsluitend worden uitgevoerd tussen acht uur ’s-morgens (08.00 uur) en tien uur ’s- avonds (22.00 uur) van maandag t/m vrijdag en op zaterdag, zondag en algemeen erkende feestdagen tussen twaalf uur ’s-morgens (12.00 uur) en acht uur ’s-avonds (20.00 uur).”

Werkverkeer

Onoverkomelijk: er zal ook veel werkverkeer zijn voor leveringen van materiaal en mensen. Dat zal betekenen dat er regelmatig busjes op het terrein geparkeerd zullen staan en dat de lift vaker in gebruik zal zijn. Er zal gezocht worden voor zo min mogelijk overlast, en mogelijke vuil zal vermeden worden / snel worden opgeruimd.

Einde werkzaamheden

Planning is dat de woning per 1 maart verhuurd zal worden. Daarmee zal de grote overlast beëindigd worden. Eventuele aanpassingen van de momenten dat er overlast zou kunnen zijn, zal worden weergegeven in de agenda.

Vragen?

Schroom niet om vragen te stellen door gewoon aan te bellen bij nr. 42D. De werkmensen die daar aan het werk zijn, zullen graag bereid zijn vragen te beantwoorden. Samen zorgen we dat we fijn samen kunnen leven.

 

 

 

 

Help je mee?

Heb jij een bericht aan alle medebewoners of eigenaren? Of iets wat goed is om op te nemen in de agenda zodat iedereen op de hoogte is? Laat het ons weten en we plaatsen het.

op tijd geïnformeerd worden én blijven?

Deze artikelen binnen 24 uur in je mailbox ontvangen?
Geef links van dit artikel je mailadres door in het formulier en wij zorgen voor de rest. 🙂

Voor alle up to date afspraken en gebeurtenissen en planningen, zie ook de agenda van de VvE de Bergen V(disclaimer: we doen ons best om deze agenda zoveel mogelijk actueel te laten zijn)