Schilders over de vloer: ben je thuis?

Na lang plannen en overleggen gaat het er vanaf 8 maart van komen: grootonderhoud schilderwerken. Elke bewoner moet ook schilders binnenlaten in zijn/haar appartement.

2021-02-20, Schilders over de vloer blijf je thuis - deBergen5.nlSchilderwerkzaamheden

De schilders van NVT onderhoudsgroep B.V. zullen overal in en om het gebouw bezig zijn. Op de galerijen, op de balkons, in de trappenhal; zeker 4 weken lang zullen de schilders bezig zijn. Er zal dan ook op het terrein een kleine schaftkeet en mobiel toilet geplaatst worden.

We hebben deze werkzaamheden in de planningen naar voren gehaald vanwege de herinrichting van de Grote Berg die (waarschijnlijk) in april gaat starten.

Wat zal er geschilderd worden?

De volgende zaken zullen allemaal geschilderd worden:

  • De kozijnen/ramen/deur en de metalen rand van het balkonscherm op alle balkons van ieder appartement.
  • De kozijnen/ramen/deuren in de gevel en de hoofdentree.
  • Kozijnen en deuren van de winkels, inclusief in de onderdoorgang
  • De luifel bij de hoofd ingang
  • De boeioorden voor- en achterzijde op de bovenste verdieping
  • Liftdeuren en vlizotrap luik in het trappenhuis op de bovenste verdieping, naar de lift machinekamer en de deur vanuit de machinekamer naar het hoofd dak.

Eigenlijk heel kort door de bocht: alleen dat wat onderhoud nodig heeft zal geschilderd worden; het is onnodig om kozijnen te schilderen die nog goed in de verf zitten. Daarom zullen de kozijnen/ramen en deuren aan de galerijen niet worden geschilderd omdat die weinig te lijden hebben gehad van zon en regen. Alles aan de voorzijde van ons gebouw staat elke dag vol in de zon en krijgt altijd regen; die houten kozijnen en metalen frames hebben wél een lik verf nodig.

Wanneer gaat er geschilderd worden?

Dit is het schema wanneer de schilders bij jou in het appartement / winkel komen schilderen:

Week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
08/12 mrt. 42, 42A 42B, 42C 42D, 42E 42F, 44 44A, 44B
15/119 mrt. 44C, 44D 44E, 44F 46, 46A 46B, 46C 46D ,46E
22/26 mrt. 46F, 48 48A, 48B 48C, 48D 48E, 48F 38
29 mrt. /02 apr. 40 50 52 54 56

Extra aandacht voor verhuurders: zorg dat de huurders ook weten (met deze website) dat ze op de afgesproken tijd thuis moeten zijn.

De werkzaamheden zullen bij jou op het balkon worden uitgevoerd: de balkondeur en het raamkozijn zullen aan de buitenkant geschilderd worden en niet aan de binnenkant. Ook zal het metalen frame van het balkonscherm geschilderd worden (als je een balkonscherm hebt). Voor de winkels: alle kozijnen en de winkeldeur zullen geschilderd worden.

Wanneer komen ze bij mij schilderen en moet ik thuis zijn?

Komt het niet uit of wil je graag dat de schilders op een andere dag langskomen? Neem dan direct contact op met NVT en ga in overleg voor een andere tijd en/of datum:
040-2518548 / rayonzuid@onderhoudendgoed.nl

Aan alle eigenaren die verhuren: stel de huurders op tijd op de hoogte!

Wanneer bewoners / eigenaars / huurders niet thuis zijn op de afgesproken tijd zullen de schilders extra kosten gaan berekenen en zal het schilderwerk (dus) duurder worden; de mogelijkheid bestaat dat we genoodzaakt zijn deze kosten door te belasten aan de eigenaars… Dit moeten we natuurlijk ten alle tijden proberen te voorkomen.

Is er nog iets wat ik moet weten?

Speciaal voor vragen heeft NVT een website met veel gestelde vragen én antwoorden: www.onderhoudendgoed.nl/veelgesteldevragen.

Verder raden we aan deze pagina in de gaten te houden: alle updates zullen hieronder worden geplaatst! 🙂