Graven voor glasvezelkabel: NU!

Vanmorgen stond er ineens een groepje mensen voor de deur die de glasvezel wilden komen aanleggen. Geen overleg, geen afspraak, geen planning. We wisten van niets…


Diverse updates, zie onderaan deze pagina.


Ze wilden dat we de poort open zouden zetten zodat ze konden graven bij ons op het terrein. We hebben van alles in het werk moeten zetten; want zonder overleg en toestemming kunnen wij ook niets.

Ze wilden in de onderdoorgang gaan graven voor het aanleggen van de glasvezel tot daar waar die het gebouw in moet. Maar daar kunnen wij ook niet zomaar toestemming voor geven.

Overleg met eigenaar van de grond: Hotel the Match

De grond in de onderdoorgang, van de straat tot aan de ingang van de parkeergarage, is eigendom van Hotel the Match. Zonder toestemming van die eigenaar mag daar niet gegraven worden. Terwijl de mannen stonden te wachten hebben we gebeld en toestemming gekregen van de grondeigenaar. En met de hotelreceptie geregeld wanneer de parkeergarage een uur niet bereikbaar zou kunnen zijn.

En: graven!

Na overleg (en dat de gravers gewezen is op de kabels van de hotelintercom en meldingslussen van de poort) konden ze dan toch aan de slag. Vanaf kapper Back to Blond is er een sleuf gegraven in het trottoir, tot aan onze onderdoorgang.

Vanaf de straat is gegraven in de onderdoorgang tot aan de poort, achter de poort is een deel aangelegd naar rechts en een deel naar links. Er zijn kabels gelegd tot aan de achterdeur van First One Done en de Aziatische supermarkt. Aan de andere kant zijn ze tot aan de zijkant van het trappenhuis gegaan (daar gaan straks de meeste kabels in, voor alle appartementen).

We hebben de winkels die open waren ingelicht en auto’s verplaatst van huurders (autosleutels mogen lenen).

Ondertussen zijn zowel Hans als Sander bijna doorlopend de gehele dag in gesprek / overleg geweest met de mannen en (telefonisch) met hun teamleider. Uiteindelijk hebben ze alles aangelegd en netjes achtergelaten.

Nog niet klaar

Het laatste stuk vanaf de zijkant van het trappenhuis naar de achterdeuren van Moma en  Sinte Kathrien moet nog worden aangelegd. Ze kwamen een stuk betonnen fundering tegen onder de bestrating waar ze omheen moeten.

Waarschijnlijk komen ze hier morgenmiddag voor terug. We gaan nog bellen met de teamleider om daar zekerheid over te krijgen.

En dan?

Het laatste deel zal de aanleg zijn in het gebouw; dus van het parkeerterrein, door het gebouw heen naar alle appartementen. We gaan er als Dagelijks Bestuur achteraan dat we dat wél goed en vooraf gepland gaan krijgen. Dat kost ons vast minder tijd… 😉


UPDATES
25 februari 2021: laatste deel graafwerkzaamheden

Het laatste deel van de graafwerkzaamheden (tussen zijkant trappenhuis en achterdeuren winkels Stinte Kathrien en Moma kappers) zal morgenochtend, vrijdag 26 februari starten om ca. 10:00u.

26 februari 2021: graafwerkzaamheden klaar

De (grote) graafwerkzaamheden zijn nu klaar. De volgende stap is dat de kabels op 5 plaatsen het gebouw ingebracht moeten worden en vervolgens in het gebouw aangelegd moeten worden. Dat zal betekenen dat 4 winkels direct een aansluiting krijgen vanaf de bestrating. Alle appartementen en de 2 overige winkels krijgen de glasveel bekabeling via het trappenhuis (kelder) en de koven over de balkons van de eerste en derde etage.

De planning van deze werkzaamheden zullen binnenkort besproken gaan worden met VolkerWessels. Hou deze website in de gaten, we houden je op de hoogte. 🙂