Schilders komen over de vloer: ben je thuis?

Na lang plannen en overleggen gaat het er vanaf 8 maart van komen: grootonderhoud schilderwerken. Elke bewoner moet ook schilders binnenlaten in zijn/haar appartement.


Updates, zie onderaan deze pagina.


Schilderwerkzaamheden

De schilders van NVT onderhoudsgroep B.V. zullen overal in en om het gebouw bezig zijn. Op de galerijen, op de balkons, in de trappenhal; zeker 4 weken lang zullen de schilders bezig zijn. Er zal dan ook op het terrein een kleine schaftkeet en mobiel toilet geplaatst worden.

We hebben deze werkzaamheden in de planningen naar voren gehaald vanwege de herinrichting van de Grote Berg die (waarschijnlijk) in april gaat starten.

Wat zal er geschilderd worden?

De volgende zaken zullen allemaal geschilderd worden:

  • De kozijnen/ramen/deur en de metalen rand van het balkonscherm op alle balkons van ieder appartement.
  • De kozijnen/ramen/deuren in de gevel en de hoofdentree.
  • Kozijnen en deuren van de winkels, inclusief in de onderdoorgang
  • De luifel bij de hoofd ingang
  • De boeioorden voor- en achterzijde op de bovenste verdieping
  • Liftdeuren en vlizotrap luik in het trappenhuis op de bovenste verdieping, naar de lift machinekamer en de deur vanuit de machinekamer naar het hoofd dak.

Eigenlijk heel kort door de bocht: alleen dat wat onderhoud nodig heeft zal geschilderd worden; het is onnodig om kozijnen te schilderen die nog goed in de verf zitten. Daarom zullen de kozijnen/ramen en deuren aan de galerijen niet worden geschilderd omdat die weinig te lijden hebben gehad van zon en regen. Alles aan de voorzijde van ons gebouw staat elke dag vol in de zon en krijgt altijd regen; die houten kozijnen en metalen frames hebben wél een lik verf nodig.

Wanneer gaat er geschilderd worden?

Dit is het schema wanneer de schilders bij jou in het appartement / winkel komen schilderen:

Week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
08/12 mrt. 42, 42A 42B, 42C 42D, 42E 42F, 44 44A, 44B
15/119 mrt. 44C, 44D 44E, 44F 46, 46A 46B, 46C 46D ,46E
22/26 mrt. 48E, 48 48A, 48B 48C, 48D 46F, 48F 38
29 mrt. /02 apr. 40 50 52 54 56

Extra aandacht voor verhuurders: zorg dat de huurders ook weten (met deze website) dat ze op de afgesproken tijd thuis moeten zijn.

De werkzaamheden zullen bij jou op het balkon worden uitgevoerd: de balkondeur en het raamkozijn zullen aan de buitenkant geschilderd worden en niet aan de binnenkant. Ook zal het metalen frame van het balkonscherm geschilderd worden (als je een balkonscherm hebt). Voor de winkels: alle kozijnen en de winkeldeur zullen geschilderd worden.

Wanneer komen ze bij mij schilderen en moet ik thuis zijn?

Komt het niet uit of wil je graag dat de schilders op een andere dag langskomen? Neem dan direct contact op met NVT en ga in overleg voor een andere tijd en/of datum:
040-2518548 / rayonzuid@onderhoudendgoed.nl

Aan alle eigenaren die verhuren: stel de huurders op tijd op de hoogte!

Wanneer bewoners / eigenaars / huurders niet thuis zijn op de afgesproken tijd zullen de schilders extra kosten gaan berekenen en zal het schilderwerk (dus) duurder worden; de mogelijkheid bestaat dat we genoodzaakt zijn deze kosten door te belasten aan de eigenaars… Dit moeten we natuurlijk ten alle tijden proberen te voorkomen.

Is er nog iets wat ik moet weten?

Speciaal voor vragen heeft NVT een website met veel gestelde vragen én antwoorden: www.onderhoudendgoed.nl/veelgesteldevragen.

Verder raden we aan deze pagina in de gaten te houden: alle updates zullen hieronder worden geplaatst! 🙂


UPDATES
26 februari 2021 – Hoe laat komt de schilder langs?

Zoals het er nu naar uitziet zullen er elke dag 2 appartementen bezocht worden (zie de tabel bericht hierboven). Die schilder geeft aan dat hij 2 balkons op een dag schildert, achter elkaar. Praktisch betekend dit dat hij bij het eerste huisnummer van die dag om 08:00u. aan zal bellen en (waarschijnlijk) omstreeks 11:30u. bij het tweede huisnummer.

Dus: wees in de ochtend aanwezig in je appartement!

08 maart 2021 – Schilderwerkzaamheden van start.

Vanmorgen was de opstart voor het schilderwerk. Onze projectleider John Turkenburg heeft met uitvoerder Christian en een van de schilders het werk doorgenomen en daarbij ook nog gekeken naar de 3 rode metalen zuilen aan de voorzijde. Christian zal deze inmeten en de kosten doorgeven (als meerwerk).
Ook is er op dak gekeken naar de deur van de liftmachinekamer naar het dak inclusief omlijsting. Deze moeten hersteld / vernieuwd worden en uiteraard geschilderd. Dit is in de offerte meegerekend.
Vandaag is er 1 schilder aan het werk, die op de balkons bij de bewoners aan de start is gegaan. Zijn collega komt morgen en zal met hoogwerker aan de gevel kozijnen, boeiboorden en de pui boven de luifel bij de entree starten.

12 maart 2021 – Tussentijdse inspectie

Gister is John Turkenburg bij de werkzaamheden gaan kijken en heeft een aantal zaken geconstateerd die niet goed waren. Hierover is nu contact geweest met de uitvoerder en zijn direct leidinggevende.
Het volgende is afgesproken: volgende week zal er een controle rondgang komen met onze adviseur van Sikkens, die ook het onafhankelijke schilderadvies heeft samengesteld (op basis waarvan de VvE offertes heeft opgevraagd en een keuze heeft gemaakt voor NvT). Alles wat niet akkoord is zal netjes hersteld, dan wel overgedaan worden. Dit betreft onder meer de onderdelen die gedaan zijn en waar zand in de lak is gekomen (zie foto).

18 maart 2021 – inspectie door NVT

Naar aanleiding van diverse klachten is er een overleg en inspectie geweest met de operationeel manager van NVT. Daarbij zijn de volgende aandachtspunten naar voren gekomen die door NVT opgepakt / aangepakt zullen worden:
– Communicatie richting bewoners;
– Stofgehalte verminderen na aanbrengen van de afwerklaag;
– Bestrating plaatselijk herstellen bij hoofdentree;
– Eventuele aanwezige verfbesmetting op bestrating verwijderen;
– Tussentijdse kwaliteitscontroles;
– Contactmomenten met contactpersoon ter plaatse optimaliseren.

Morgen is er een onafhankelijk inspectiebezoek vanuit Akzo Nobel, de organisatie die ons geholpen heeft met het opstellen van het schilderspaan op basis waarvan de offertes zijn opgevraagd (en een keuze gemaakt is voor NVT). Tijdens het inspectiebezoek zal aan bovenstaande punten nog aandacht gegeven worden en zal er een inspectie plaatsvinden van de kwaliteit van het reeds uitgevoerde schilderwerk.

31 maart 2021 – oplevering en oplossen

Tot nu toe is het dagelijks bestuur (nog) niet tevreden over de kwaliteit van de schilderwerken. Op veel plaatsen zijn al herstelwerkzaamheden uitgevoerd, en er zullen nog diverse herstelwerkzaamheden uitgevoerd moeten (gaan) worden.

Nog deze week zullen alle bewoners een brief in de brievenbus ontvangen (en de eigenaren die niet in het gebouw wonen ontvangen deze per mail) van het dagelijks bestuur van de Bergen V, waarop iedere bewoner zijn/haar bevindingen aan kan geven. Denk daarbij aan wat je vind van de kwaliteit van het schilderwerk, zijn er onderdelen vergeten of zijn er (andere) zaken waar je (nog) niet tevreden over bent.

Met onder andere de hulp van de opmerkingen van bewoners/eigenaars zal er een inspectie uitgevoerd worden met de onafhankelijke adviseur van Sikkens. Aan de hand van die rapportage zullen de schilderwerkzaamheden afgewerkt worden.

4 mei 2021 – oplossen: 19 mei  nalopen en opleveren

Het dagelijks bestuur heeft intensief overleg gehad met de NVT Groep. Lees er meer over, en over het resultaat, in dit artikel “Schilders over de vloer: 19 mei nalopen en opleveren