Water in het trappenhuis = glad!

Er ligt water op de tegels en trappen omdat de deuren van het trappenhuis open staan vanwege de Corona-maatregelen. Het is glad! Wees voorzichtig…

Jaren geleden hebben we dit probleem laten onderzoeken door studenten van de TUe. Bij grote temperatuurverschillen en vochtig weer (lees: regen) worden alle vloeren, trappen en ramen nat. Maar de oplossing werkt niet tijdens Corona / Covid-19…

Wat is er aan de hand?

Als het buiten een (korte periode) koud is geweest wordt het hele trappenhuis, dat helemaal uit steen en beton bestaat, heel koud. Er is namelijk geen verwarming in het trappenhuis. Als het dan ineens wat warmer wordt buiten en het gaat regenen (zoals dat in Nederland gewoon vaak gebeurd), dan slaat het vocht uit de lucht neer op de koude vloeren en ramen. En dan is alles nat!

Oplossing: deuren dicht. Maar dat mag/kan nu niet!

Het rapport van de studenten van de TUe had een aantal oplossingen: een verwarming aanbrengen zodat het niet zo koud kan worden of alle deuren dicht houden zodat de warme en vochtige lucht van buiten niet (zoveel) in het trappenhuis komt.

Als VvE vonden we het speciaal laten monteren van een verwarming met verwarmingsketel (het appartementencomplex zelf heeft nergens verwarmingen) een zeer dure oplossing voor een probleem dat maar enkele keren per jaar voorkomt. Daarom is er voor de tweede oplossing gekozen en zitten er op alle deuren van het trappenhuis stickers ‘deur gesloten houden’.

Maar vanwege Corona / COVID-19 moeten we nu juist alles flink door laten luchten zodat de ‘zwevende virusdeeltjes’ niet blijven hangen in de openbare ruimten zoals het trappenhuis. En dus werkt de gekozen oplossing nu niet (meer).

Aanvullende aanpassingen

Aanvullend zijn op alle tegels van de etagevloeren een speciale ‘stroeve’ laag aangebracht zodat het iets minder glad is. Ook is er op alle traptreden een speciale anti-slip streep aangebracht zodat de betonnen traptreden minder glad zijn.

Maar voor nu: wees voorzichtig!

Voor nu kunnen we alleen aangeven: wees voorzichtig! Het is en blijft glad als we van koud weer naar warm / vochtig weer gaan. Want het Nederlandse klimaat kunnen we, gelukkig, nog steeds niet naar smaak aanpassen. šŸ˜‰

Meer weten en op de hoogte blijven als eigenaar of huurder?
Abonneer je hieronder op de updates!