Verbouwing 46B: overlast van geluid

Een van de appartementen in ons gebouw zal volgende week grondig verbouwd gaan worden. Dat kan overlast veroorzaken; daarom vooraf een mededeling.

Zoals in ons nieuwe huishoudelijk reglement vermeld heeft de nieuwe bewoner van appartement 46B iedereen op de hoogte gesteld van de verbouwing van haar appartement. Zie ook de brief die ze vandaag (25 augustus) bij alle bewoners in de brievenbus heeft gedaan.

Grote verbouwing

Aangezien het appartement sinds de bouw van ons complex geen grote update heeft gehad, zal er flink verbouwd gaan worden. Naast het plaatsen van een nieuwe keuken, badkamer, wc en CV-installatie, zullen er ook nieuwe vloeren gelegd gaan worden en zal er gestuct gaan worden. Al met al een grote verbouwing met (dus) ook veel breekwerk.

Wanneer is er overlast?

Het slopen zal beginnen op maandag 30 augustus. De planning is dat veel van het hak- en breekwerk, wat waarschijnlijk voor de meeste overlast zal zorgen, plaats zal vinden op maandag 30 en dinsdag 31 augustus.

Daarna zal er gestart worden met het opbouwwerk wat waarschijnlijk veel overlast zal geven met het boren in de muren.

Zoals in ons reglement staat zullen de werkzaamheden “uitsluitend worden uitgevoerd tussen acht uur ’s-morgens (08.00 uur) en tien uur ’s- avonds (22.00 uur) van maandag t/m vrijdag en op zaterdag, zondag en algemeen erkende feestdagen tussen twaalf uur ’s-morgens (12.00 uur) en acht uur ’s-avonds (20.00 uur).”

Werkverkeer

Onoverkomelijk: er zal ook veel werkverkeer zijn voor leveringen van materiaal en mensen. Dat zal betekenen dat er regelmatig busjes op het terrein geparkeerd zullen staan en dat de lift vaker in gebruik zal zijn. Er zal gezocht worden voor zo min mogelijk overlast, en mogelijke vuil zal vermeden worden / snel worden opgeruimd.

Einde werkzaamheden

Planning is dat de nieuwe bewoonster op 1 november in haar vernieuwde appartement zal trekken. Daarmee zal de grote overlast beëindigd worden. Eventuele aanpassingen van de momenten dat er overlast zou kunnen zijn, zal worden weergegeven in de agenda.

Vragen?

Schroom niet om vragen te stellen door gewoon aan te bellen bij nr. 46B. De nieuwe bewoonster, of de werkmensen die daar aan het werk zijn, zullen graag bereid zijn vragen te beantwoorden. Samen zorgen we dat we fijn samen kunnen leven.

 

 

 

Help je mee?

Heb jij een bericht aan alle medebewoners of eigenaren? Of iets wat goed is om op te nemen in de agenda zodat iedereen op de hoogte is? Laat het ons weten en we plaatsen het.

op tijd geïnformeerd worden én blijven?

Deze artikelen binnen 24 uur in je mailbox ontvangen?
Geef links van dit artikel je mailadres door in het formulier en wij zorgen voor de rest. 🙂

Voor alle up to date afspraken en gebeurtenissen en planningen, zie ook de agenda van de VvE de Bergen V(disclaimer: we doen ons best om deze agenda zoveel mogelijk actueel te laten zijn)