URGENT: Grote Berg afgesloten

UPDATED – De komende week zal de Grote Berg enkele dagen afgesloten worden. Op die dagen en tijden zijn de parkeerplaatsen NIET bereikbaar met de auto.

Update, zie onderaan deze pagina.

Vandaag (maandag 27 september) kregen wij van Den Ouden Groep te horen dat de laatste laag asfalt gelegd zal gaan worden in de straat, over de gehele lengte vanaf de Keizersgracht tot aan de kruising met de Deken van Somerenstraat. Daarnaast zijn er werkzaamheden gepland voor de putten in de straat.

Gehele straat afgesloten voor alle verkeer

De gehele staat is tijdens die werkzaamheden afgesloten voor alle verkeer. Dat betekend dat er geen auto’s het parkeer terrein op kunnen, maar ook niet van het parkeerterrein af kunnen.

Je auto elders parkeren

Moet je op die momenten dat de straat is afgesloten met de auto ergens heen? Dan zul je je auto, voorafgaand aan de werkzaamheden, op een andere plek in de buurt moeten parkeren.

Donderdag 30 september: Grote Berg afgesloten

Aanstaande donderdag 30 september zal tussen 06:00u. tot 17:00u. de bovenste laag asfalt gedraaid worden. Op die dag kun je dan tussen 06:00u. tot 17:00u. het parkeerterrein NIET op of af. Zorg dat je vóór die tijd elders geparkeerd bent als je gebruik wil maken van je auto.

Donderdag 30 september na 17:00u.

Vanaf 17:00u. tot 06:00u. in de ochtend zal een verkeersregelaar aan de zijde van de Keizersgracht / Wal verkeer doorlaten naar de parkeerterreinen. Voor de rest van het verkeer is de straat dan nog steeds afgesloten. Met andere woorden: na 5 uur is het parkeerterrein weer bereikbaar met auto’s.

Vrijdag 1 oktober: Grote Berg afgesloten

Vrijdag 06.00u tot 17:00u. worden de putten ingezaagd in het nieuwe asfalt zodat deze op gelijke hoogte komen te liggen. Op die dag kun je dan tussen 06:00u. tot 17:00u. NIET het parkeerterrein op of af. Zorg dat je vóór die tijd elders geparkeerd bent als je gebruik wil maken van je auto.

Voor voetgangers en fietsers wel toegankelijk

Op donderdag en vrijdag is het parkeerterrein, alle woningen en alle winkels wel bereikbaar als voetganger en met de fiets. Alleen het verkeer voor auto’s is beperkt.

Poort de Bergen V weer te gebruiken?

Als aanstaande vrijdagmiddag de werkzaamheden klaar zijn, kan ook onze eigen poort weer gebruikt kunnen worden om (per auto) het terrein te verlaten of op te komen. Dat betekend dat niemand meer via de opening in het hek gebruik hoeft te maken van de poort van onze buren.

Als Bestuur zijn we bezig om de werkzaamheden in te plannen om het gehele hek te vervangen en gereed te maken voor de beplanting met hedera klimopplanten. Hierover zullen we je graag zo snel mogelijk op de hoogte houden. In de tussentijd zal het ‘gat in het hek’ tijdelijk worden dichtgemaakt met bouwhekken.

 

 


UPDATE
woensdag 29 september 2021 – brief Den Ouden Groep

Bij alle brievenbussen is deze brief van de Den Ouden Groep in de brievenbus gedaan.

 

UPDATE
vrijdag 1 oktober 2021 – werkzaamheden nog niet helemaal klaar

Vanmiddag hebben we overleg gehad met de uitvoerder van Den Ouden. In tegenstelling tot eerdere berichten is de poort van de Bergen V nog niet te gebruiken. De werkzaamheden hebben wat vertraging opgelopen.

Vanaf 17:00u. is de poort van onze buren weer bereikbaar vanaf de Grote Berg en kunnen bewoners ons parkeerterrein weer bereiken via de doorgang door het hek tussen onze terreinen.

Morgen, zaterdag 2 oktober, zal de bestrating van de stoep aan de overzijde van de straat gereed gemaakt worden.

Maandag 4 oktober zal de bestrating van de stoep aan onze zijde van de Grote Berg gereed komen. Vanaf het moment dat die bestrating klaar is kan ook de poort van de Bergen V weer door auto’s gebruikt worden en is ons parkeerterrein weer normaal bereikbaar met auto’s.