Een nieuwe grote plant op elke etage

Inmiddels moet het iedereen in het gebouw ondertussen opgevallen zijn; op elke etage staat een nieuwe plant!

Zoals je eerder hebt kunnen lezen in het bericht “Bestuursvergadering: besproken punten en besluiten” zijn Kitty, Hans en Sander aan de slag gegaan om de oude planten op de etages te vervangen. Want tja, zelfs kunstplanten worden op een gegeven moment herfstig…

We hebben zitten rekenen; de oude kunstplanten stonden inmiddels meer dan 15 jaar bij ons in het gebouw, maar waren toen al ’tweedehands’ gered van het kantoorgebouw waar ze waarschijnlijk ook al 10 jaar hun best hebben staan doen….

Uitgangspunten

Er is uitgegaan van de presentatie zoals we die eerder met elkaar gedeeld hebben; de uitgangspunten en het kostenplaatje zoals daar aangegeven waren leading bij het onderzoek en de uiteindelijke aankoop. 

 

 

Kijken en kiezen

Kitty en Hans hadden al wat onderzoek gedaan naar hoe de kunstplanten er bij de Intratuin en Ikea uitzagen, Sander had de planten bekeken bij Coppelmans. Ook was er samen ‘internet desk research’ gedaan (lees: geGoogeld) naar de mogelijkheden van planten en potten.

Grote kunstplanten van een mooie kwaliteit zijn gewoon duur. Maar in de praktijk bleken vooral de grote (dure) kunstplanten ook erg ‘kunst’ te zijn en niet heel erg mooi. Samen daarom besloten om dat op te lossen door gewoon hoge potten te kiezen zodat de plant zelf wat kleiner kon zijn en daarmee binnen budget te blijven. Zo konden we een betere en mooiere kwaliteit plant kopen, zonder dat het meer zou kosten.

Maar… grote potten blijken ook werkelijk ontzettend duur te zijn; al snel ver boven de €200 per stuk en dus ver boven budget.

Kopen en vervoeren

Al Googlend vonden we potten van 80cm hoog voor een uitstekende prijs, die we ook nog gratis hebben kunnen laten bezorgen. Besteld door Sander waren die binnen een week geleverd bij Hans en Kitty. Niet alleen zijn ze van een goede maat, de uitstraling is niet erg ‘plastic’ en qua kleur passen ze goed bij de grijze tegels en het donkergrijze schilderwerk van de kozijnen.

Kitty was meteen op zoek gegaan naar kleikorrels om de bakken te vullen, vond een mooie aanbieding en is die meteen gaan halen.

Voor de planten zijn Kitty en Sander naar Coppelmans Tuincentrum in Geldrop gereden om te zoeken naar 4 mooie verschillende planten (met het idee om het aantal anders aan te vullen met de mooiste grote plant van Intratuin of IKEA).  Maar na wat rondsnuffelen, uitzoeken, beoordelen en beslissen: 4 mooie planten gevonden. In de auto zijn die meteen meegenomen (na uiteraard betaald te hebben).

Plaatsen en planten

Diezelfde vrijdagavond dat de planten gekocht zijn hebben ze een plaats gekregen in de inmiddels geleverde plantenbakken. Ondertussen bleek dat er toch meer zakken kleikorrels in de bakken gingen dan eerder gedacht. Hans is dan meteen ook in de auto gesprongen om nog wat zakken te halen zodat alles meteen afgemaakt kon worden. Helaas hebben de (extra) kleikorrels wel gezorgd dat het budget niet gehaald hebben; we hadden in de kostenindicatie het vullen van de bakken ook helemaal niet begroot.

En klaar!

We hopen dat jullie, samen met Kitty, Hans en Sander, ook tevreden zijn over het resultaat. De lifthal op elke etage heeft nu meteen een heel ander aanzien. En de 4de etage heeft, eindelijk na al die jaren, nu ook een grote plant.

Uiteraard hopen we ook dat we hiermee hebben bijgedragen aan de leefbaarheid van het gebouw en dat het nu aangenamer is om hier te wonen.

 

Op naar het volgende plan: de lifthal op de begane grond aanpakken!