Afdak bij voordeur lekt

Misschien al opgemerkt? De lichtkoepel in het afdak bij de voordeur lekt. We gaan het onderzoeken en kijken hoe we dit goed en effici├źnt kunnen repareren.

Een gebouw heeft onderhoud nodig. Er gaan nou eenmaal zaken stuk en die moeten gerepareerd worden. En we zijn er alert op dat dit slim zal gebeuren. Hoe sneller de reparatie, hoe meer schade voorkomen kan worden. Maar dan moet de reparatie natuurlijk wel effectief zijn, visueel aangenaam zijn en niet de hoofdprijs kosten.


update 29 januari 2021: zie onderaan deze pagina


onderzoek: oorzaak en beste oplossing

Samen met John Turkenburg van AAC zal het Dagelijks Bestuur onderzoeken wat de oorzaak is en hoe dat zo goed mogelijk op te lossen.

water kan veel schade veroorzaken

Het onderzoek zal op korte termijn gebeuren en ook de oplossing moet niet te lang op zich laten wachten: het regenwater dat klaarblijkelijk in het afdak zit kan op zeer korte termijn voor veel schade zorgen.

Mochten er belangrijke ontwikkelingen zijn, dan zullen we jullie via deze website op de hoogte houden.

UPDATE(S)

29 januari 2021:

Na onderzoek door Hans van Gorp en John Turkenburg (de Bouwstudio/ACC) op het afdak is de conclusie dat de regenpijp verstopt was waardoor het water op het afdak zeer hoog kwam te staan; daardoor zocht het water zich een uitweg via de lichtkoepel. De regenpijp is nu ontstopt (door Hans van Gorp) en de afdichting van de koepel zal door Hans nagekeken en hersteld worden.

Praktisch zal dit betekenen dat we voortaan, minimaal jaarlijks, het afdak moeten (laten) schoonaken en de regenpijp afvoer nagekeken moet worden. Het Dagelijks Bestuur zal dit op de agenda zetten voor jaarlijks onderhoud.