Machtiging Algemene Ledenvergadering 12 mei as.

Op 12 mei aanstaande is de volgende Algemene Ledenvergadering gepland. Je kunt een van de andere leden machtigen om namens jou te stemmen, maar machtigingen uit het verleden zijn niet meer geldig. Hoe nu verder?

Permanente machtigingen vervallen

In het verleden hebben enkele eigenaren een permanente machtiging afgegeven aan Peter van der Ven van Tremegd (later overgenomen door AAC-Administraties. Maar Peter is niet meer werkzaam bij Tremegd / AAC en daarmee worden deze (permanente) machtigingen worden geannuleerd en komen te vervallen.

Actualiseren machtigingen en permanente machtigingen

Daarom is er besloten om het komende jaar alle machtigingen te actualiseren, zoals ook aangekondigd tijdens de Algemene Ledenvergadering  (Alv.) op 21 december 2021 (zie notulen op besloten website).

Elke eigenaar kan een nieuwe blanco machtiging opvragen bij AAC-Administraties en een van de leden (of AAC) machtigen voor ledenvergaderingen. Zo bene je er ook zeker van dat de aanwezigheidspremie zal worden uitbetaald (zie ook agendapunt 8D van de notulen ‘verhoging van de aanwezigheidspremie’).

Aanwezigheidspremie?

Sinds vele jaren hanteren wij een zogenaamde aanwezigheidspremie: als een lid van de VvE aanwezig is op de Alv of een (al dan niet permanente) machtiging heeft afgegeven, ontvangt het lid een aanwezigheidspremie van minimaal €120.

De reden voor deze aanwezigheidspremie is om te garanderen dat er voldoende leden aanwezig zijn op de Alv om besluiten te nemen / te stemmen over onderwerpen. Zijn er niet voldoende leden op de Alv aanwezig, dan moet er binnen 2 weken een 2de Alv georganiseerd worden, waarbij gestemd mag worden.

Als er te weinig aanwezige leden zijn (en/of: te weinig machtigingen) dan word de niet gebruikte aanwezigheidspremie gebruikt om de kosten van de 2de vergadering te dekken.

Dus: zorg dat je een machtiging hebt afgegeven als je niet aanwezig kunt zijn. Het zal je in ieder geval €120 opleveren! 🙂

Niet aanwezig? Geef een machtiging af

Vraag een nieuwe blanco machtiging aan en lever die ingevuld weer in bij AAC-Administraties. Het is voor de VvE makkelijker en zal jou in ieder geval geld opleveren.

1 Comment

  1. Pingback: Wees er bij: Algemene Ledenvergadering 12 mei 2021 – VvE de Bergen V

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *