Sinds begin 2017 is een vertegenwoordiging vanuit onze VvE betrokken in het buurtoverleg over het bouwproject schuin tegenover ons gebouw, in de Deken van Someren straat

In het Regieoverleg Nieuw Bergen zijn alle bewoners en gebruikers (scholen en winkels) vertegenwoordigd in het overleg met de ontwikkelaar en bouwer SDK. Namens onze VvE is Willem Jan Grootjans en Sander Vrugt van Keulen onze vertegenwoordiging in het Regieoverleg.

Waar zal er gebouwd gaan worden?

Het plangebied is redelijk omvangrijk. Het gaat om het pand op de hoek Grote Berg / Deken van Somerenstraat en vervolgens alle panden daarachter in de Deken van Somerenstraat. Ook de huidige parkeerplaats naast het kerkhof zal bebouwd gaan worden. Daarmee zal de Deken van Somerenstraat zelf afgesloten gaan worden voor doorgaand verkeer.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

2021-03-08, plangebied Nieuw Bergen - deBergen5.nl

Op deze afbeelding zijn alle nieuwe / te verbouwen gebouwen duidelijk aangegeven. Het grijze gebouw in de linker benedenhoek is het gebouw van VvE de Bergen V.

Wanneer zal er gebouwd gaan worden?

De planning zoals die er nu uitziet zal met de (ver)bouw van de panden aan de Grote Berg gestart worden na de zomer van 2021. Vanaf dat moment, is de verwachting, zal er 2 tot 3 jaar aan het totale plan gebouwd gaan worden.

Waar vind ik meer informatie?

Ben je benieuwd naar de besproken details in de vergaderingen van het Regieoverleg neem dan een kijkje op de officiële website van het Regieoverleg. Daarnaast vind je hier op de besloten website (alleen toegankelijk met inlog als eigenaar) meer informatie over voorgaande overleggen.

Daarnaast heeft het project ook (al) een eigen website: https://nieuwbergen.com/nl/

Verder zullen we je op de hoogte houden via korte samenvattingen onderaan deze pagina en speciale berichten als er iets bijzonders te melden is.

Het laatste nieuws:

18 maart 2021 – Digitale informatieavond

Zie dit bericht met meer info over de informatieavond en hoe aan te melden.

4 maart 2021 – Regieoverleg: de belangrijkste punten

Op 4 maart 2021 is er weer een digitaal Regieoverleg Nieuw Bergen geweest en is het volgende besproken:

– De parkeergarage onder het complex wordt 1 laag diep in plaats van 2
– Het gebouw waar eerst de ambulance in zat (wat in het plan gebouw 3 heet) zal gesloopt worden en er komt een gebouw met een vergelijkbare footprint voor in de plaats. In eerdere versies van het plan werd dit gebouw verbouwd.
– De gebouwen die het dichtst bij de Grote Berg liggen (die heten gebouwen 5, 6 en 7 in het plan) zullen het eerst worden ge- of herbouwd. Deze gebouwen zullen dus veel eerder klaar zijn dan de rest van het plan.
– De Edenstraat zal de primaire aan- en afvoer route zijn tijdens het bouwen, maar er zal ook een substantieel deel van het bouwverkeer over de Grote Berg komen.
(voor de volledige notulen, kijk op de website van Regieoverleg Nieuw Bergen)